GRATIS IN DUBAI

Dubai staat nog steeds te boek als een dure vakantiebestemming. Niets is echter minder waar, want Dubai is door de sterk toegenomen concurrentie helemaal zo duur niet meer. Natuurlijk is de prijs van een vakantie naar Dubai niet te vergelijken met bijvoorbeeld een busvakantie naar de Costa Brava of een kampeervakantie naar Zuid-Frankrijk, maar al voor zo'n €500,- zit je een week in het prachtige Dubai. Kijk maar eens bij onze TOP DEALS.

Ben je eenmaal in Dubai, dan hoeft je vakantie ook helemaal niet zo duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld reuze gevarieerd, gezond en voordelig eten in de food courts, die je in elk shopping mall vindt. Hier tref je vaak ook de bekende fast food ketens aan en je zult versteld staan van de prijzen. Shoppen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Toch zul je merken, dat de dure merkkleding in Dubai toch veelal net wat goedkoper is dan in eigen land. Hoewel de malls vol lijken te zitten met dure merkwinkels, is er zeker ook ruimte voor de wat betaalbaardere formules als H & M, New Yorker, ZARA en Mango.

Ook als het gaat om bezienswaardigheden hoeft je vakantie niet veel te kosten, want er is zoveel gratis moois te zien in de metropool. Hieronder zetten we de leukste gratis dingen voor je op een rijtje.

THE DUBAI FOUNTAIN

's-Werelds grootste fontein vind je in Downtown Dubai aan de voet van de Burj Khalifa en naast The Dubai Mall. 's-Avonds tussen 18:00 en 23:00 kun je elk half uur de adembenemende shows met licht en geluid aanschouwen. In de middag zijn er om 13:00 en 13:30 ook voorstellingen. De Burj Khalifa vormt in de avonduren het toneel voor spectaculaire lichtshows. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. Bekijk dat maar eens in deze 360 graden video.

THE DUBAI MALL

Ook al koop je helemaal niets, The Dubai Mall moet je gezien hebben. Maar kijk uit dat je niet verdwaalt, want met meer dan 1200 winkels is dit winkelcentrum wel héél erg groot. Maak een selfie met een haai bij het Dubai Aquarium, bekijk een reusachtig skelet van een dinosaurus of vergaap jezelf bij de hoofdingang aan peperdure auto's als: Jaguars, Ferrari's, Lamborghini’s, Rolls Royces en Bugatti's. Kortom, The Dubai Mall is ook zonder een cent op zak meer dan de moeite waard.

DUBAI SKYLINE

Als je van moderne architectuur en grote wolkenkrabbers houdt, dan is Dubai voor jou het walhalla! Naast de Burj Khalifa telt Dubai nog vele honderden andere skyscrapers. In Dubai Marina bevindt zich zelfs het grootste wolkenkrabberblok ter wereld. Op slecht een paar vierkante kilometer staan hier een paar honderd torens en het aantal blijft maar groeien!

MUSEA IN DUBAI

Aan de oevers van Dubai Creek vind je de wat oudere wijken van de stad. Het wemelt hier van de musea, zoals het Camel Museum, het Coins Museum, het Horse Museum en het Coffee Museum. Deze vier zijn allemaal gratis toegankelijk en bieden je een goed beeld van de rijke culturele historie van het emiraat. Niet helemaal gratis, maar wel bijna, is het Dubai Museum. Dit museum is gevestigd in het Al Fahidi fort dat in 1787 werd gebouwd ter verdediging van de stad. Je leert er alles over de geschiedenis van de stad, de grote ontwikkeling van de afgelopen decennia en de toekomst van Dubai.

DE GOUD SOUK    

Ook al ga je er geen cent uitgeven, de Gold Souk is een absolute must. Nergens zie je zoveel goud bij elkaar als hier. Je vindt er ook de grootste gouden ring ter wereld. De ring bevat bijna 60 kilo goud en ruim 5 kilo Swarovski stenen. Ben je toch van plan om goud te kopen, dan is de goud souk de plek om dat te doen, want nergens anders is de goudprijs zo laag.

RAS AL KHOR WILDLIFE SANCTUARY

Midden in het drukke Dubai en aan de mond van Dubai Creek is het prachtige beschermde natuurgebied Ras Al Khor gelegen. In de winter maanden zijn het vooral de flamingo's die hier de show stelen, maar je kunt er ook onder meer visarenden, bonte strandlopers, lepelaars en reigers spotten. Voor het spotten zijn twee speciale posts ingericht, de Mangrove Hide en de Flamingo Hide.

VOLG ONS