INFORMATIE OVER DUBAI

TOEKOMST VAN DUBAI

Dubai heeft een revolutionaire ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen decennia. Wat ooit een vissersdorp was is nu uitgegroeid tot een gigantische metropool en het economisch hart van het Midden-Oosten. Vanaf de jaren '60 was met name olie een belangrijke bron van inkomsten voor Dubai, maar de bestuurders van het land kijken verder, want de olie raakt een keer op. Daarom heeft men het vizier nu gericht op het toerisme en... it's booming! De stad blijft zich ontwikkelen en het ene na het andere mega-project wordt aangekondigd. Wij zetten de meest ambitieuze projecten voor je op een rijtje.

DUBAI HARBOUR

Dubai Harbour is een iconisch mega-project, dat onder ander zal gaan bestaan uit de grootste jachthaven ter wereld, een cruise terminal, een shopping mall, luxueuze woongebouwen, hotels, restaurants en The Dubai Lighthouse, een gigantische vuurtoren met een sjiek hotel en een observatieplatform. Het Nederlandse bedrijf Van Oord gaat de waterbouwkundige werkzaamheden voor het project uitvoeren.

Verwachte oplevering: onbekend

MEYDAN ONE

De hoogste wwontoren van Dubai, de indrukwekkende Meydan One Mall, een fabelachtig kanaal een jachthaven, Meydan One zal architectonische elegantie naar een compleet nieuw niveau van luxe en prestige tillen.

Verwachte oplevering: 2020

EXPO 2020 DUBAI

Op dit moment maakt Dubai zich op voor de wereldtentoonstelling Expo 2020. Veel megaprojecten zullen nog voor de start van dit evenement afgerond worden, want Dubai verwacht miljoenen bezoekers voor Expo 2020. Bekijk hier een impressie van wat tentoonstelling te bieden zal hebben.

Verwachte oplevering: 2020

NAKHEEL MALL DUBAI

In het hart van The Palm Jumeirah wordt momenteel gewerkt aan Nakheel Mall, een winkelcentrum met zo'n 350 winkels verdeeld over 5 verdiepeingen. Naast de mall komt Palm Tower, een wolkenkrabber met op 180 meter hoogte een observatiedek met een fascinerend 360 graden uitzicht over het palmeiland en de wijde omgeving.

Verwachte oplevering: 2017/2018

AIN DUBAI

Aan de kust ter hoogte van Jumeirah Beach Residence en Dubai Marina wordt momenteel gewerkt aan een nieuw kunstmatig eiland. Op Dubai Bluewater Island, zoals het project heet, komen een entertainment gebied, luxe hotels, winkels, restaurants, luxe appartementen en villa’s. Het meest in het oog springende entertainment wordt zonder enige twijfel The Ain Dubai (Dubai Eye), met 210 meter het hoogste reuzenrad ter wereld!

Verwachte oplevering: 2019

DUBAI CREEK TOWER

De nieuwe wolkenkrabber Dubai Creek Tower aan de oever van Dubai Creek zal de Burj Khalifa doen verbleken, want het iconische gebouw zal met zijn 928 meter  het nieuwe hoogste gebouw ter wereld worden. De toren krijgt verschillende observatieplatforms met een 360 graden uitzicht op Dubai Creek Harbour en de rest van de stad.

Verwachte oplevering: 2020

ALADDIN CITY

Aladdin City is een project geïnspireerd op de klassieke sprookjes van Aladdin en Sinbad. Dit unieke project wordt gevormd door drie torens in de vorm van wonderlampen, een hotel en twee torens voor andere commerciële doeleinden. Aladdin City wordt midden in Dubai Creek gebouwd. De torens met verschillende hoogtes worden verbonden door overdekte voetgangersbruggen voorzien van air-conditioning.

Verwachte oplevering: 2018

VOLG ONS