SHOP TILL YOU DROP IN DUBAI

Dubai staat niet alleen bekend om zijn reusachtige wolkenkrabbers, waanzinnige attracties en kunstmatig aangelegde eilanden, maar ook zeker om de tientallen gigantische shopping malls die de stad rijk is. Omdat de temperaturen met name 's-zomers op kunnen lopen tot extreme waardes, is shoppen in de buitenlucht geen goed plan. Juist om die rede herbergt Dubai zoveel overdekte winkelcentra. Elke mall heeft zijn eigen identiteit en beschikt naast een enorm winkelaanbod over het nodige entertainment, zoals bijvoorbeeld een bioscoop, een indoor skipiste, een zeeaquarium, een schaatsbaan, een IMAX theater of een indoor kinderspeeltuin. Wij hebben de leukste malls voor je op een rijtje gezet.

COMING SOON: NAKHEEL MALL

In het hart van The Palm Jumeirah wordt momenteel gewerkt aan Nakheel Mall, een winkelcentrum met zo'n 350 winkels verdeeld over 5 verdiepeingen. Naast de mall komt Palm Tower, een wolkenkrabber met op 180 meter hoogte een observatiedek met een fascinerend 360 graden uitzicht over het palmeiland en de wijde omgeving.

THE DUBAI MALL

Met ruim 1200 winkels is The Dubai Mall op afstand het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Als je hier niet slaagt, slaag je nergens! The Dubai Mall is gelegen in het hart van Downtown Dubai aan de voet van de Burj Khalifa en langs het Burj Khalifa Lake met zijn prachtige fontein.

ENTERTAINMENT

The Dubai Fountain, KidZania, At The Top (Burj Khalifa observation deck), Dubai Aquarium & Underwater Zoo, Dubai Ice Rink, Reel Cinemas, Dubai Dino, The Emirates A380 Experience en Dubai Creek Tower (nieuw)

MALL OF THE EMIRATES

Met ruim 600 winkels behoort de Mall of the Emirates tot de grootste winkelcentra van Dubai. Heb je trek gekregen van al dat shoppen? Geen probleem, want je vindt hier ruim 90 internationale restaurants en café's. Naast shoppen kun je hier ook skiën op de eerste en tevens grootste indoor skipiste van het Midden-Oosten.

ENTERTAINMENT

DUCTAC (Dubai Community Theatre & Arts Centre), Ski Dubai, .Magic Planet, VOX Cinemas

DUBAI MARINA MALL

Dubai Marina Mall biedt het beste van de grote winkelcentra en dat midden in het hart van Dubai Marina. Met 140 winkels en 21 horecagelegenheden is deze mall misschien niet zo groot, maar dankzij de prachtige ligging, de sjieke uitstraling en het panoramische uitzicht op de skyline van Dubai Marina vanaf het terras van het food court op de 2e verdieping, is Dubai Marina Mall een bezoek toch meer dan waard.

ENTERTAINMENT

Reel Cinemas en Play Zone

CITY CENTRE DEIRA

Met zo'n 370 winkels behoort City Centre Deira tot de grotere malls van Dubai. Het winkelcentrum opende haar deuren in 1995 in de wijk Deira, een wat oudere wijk. Naast winkels vind je er ook een uitgebreide food court met een gevarieerd aanbod van restaurants en fast food ketens, een kinderspeeltuin, een bioscoop en een hotel.

ENTERTAINMENT

VOX Cinemas en Magic Planet

WAFI MALL

Wafi Mall is een winkelcentrum dat geheel in de stijl van het oude Egypte gebouwd is. Piramide vormige atriums, stijlvolle zuilen, prachtige trappen en standbeelden van figuren uit de Egyptische oudheid. Wafi telt zo'n 200 winkels. Iedere avond wordt buiten op de muren, zuilen en gebouwen een betoverende show van licht en geluid verzorgd, waardoor je je des te meer in het oude Egypte waant.

ENTERTAINMENT

Tee & Putt Mini Golf, Kids Connection, Pharaoh's Exclusive Fitness Club, Cleopatra's Spa & Wellness Centre, Light & Sound Show 

IBN BATTUTA MALL

Ook Ibn Battuta Mall is een shoppingcentre, dat je mee terug neemt in de tijd, althans qua bouwstijl en inrichting. De uitstraling van de mall is gebaseerd op de reizen naar Perzië, Andalusië, China, Tunesië, India en Egypte van ontdekkingsreiziger Ibn Battuta. Het centrum is opgedeeld in zes gebieden. Elk gebied vertegenwoordigd één van deze zes landen en is is geheel ingericht in de stijl van het betreffende land.

ENTERTAINMENT

Chuck E.Cheese's kids entertainment, Fun City play centre, Novo Cinemas IMAX, Switch Bowling Centre

VOLG ONS